Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Berita Terkini

Monday, January 10, 2011

Ana Raffali Menang AJL25, Gondol RM35,000Lagu Tolong Ingatkan Aku dinobatkan sebagai juara Anugerah Juara Lagu ke-25 di Stadium Putra Bukit Jalil, di sini, Ahad.

Dengan kemenangan Tolong Ingatkan Aku ciptaan sepenuhnya dan nyanyian oleh Ana Raffali telah berjaya membawa pulang hadiah berupa trofi dan wang tunai keseluruhan sebanyak RM35,000.

Tolong Ingatkan Aku telah berjaya mengalahkan 13 buah lagu lain iaitu Cinta Sempurna nyanyian Yuna dan ciptaan dia sendiri, Berlari (Tomok/ Tomok & Shazee Ishak/ Tomok), Pelita (A.P.I/ Loque), Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir/ Edry Abdul Halim), Noktah Cinta (Hafiz/ Ajai/ Sheikh Qalam), Drama King (Meet Uncle Hussain & Black/ Taja/ Tun Teja).

Turut bertanding adalah lagu Selamat Malam (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir), Ku Ada Kamu (Adira/ Edry Abdul Halim), Extravaganza (Bunkface/Sam Bunkface/ Bunkface), Sofea Jane (Black/ Sham Kamikaze & Iswandy/ Farril), Hanyut (Faizal Tahir/ Audi Mok/ Faizal Tahir), Jahat (Stacy/ Edry Abdul Halim) dan Mencari Konklusi (Hujan/ Noh Hujan).

Barisan pemenang yang memenangi AJL25.

Sementara bagi naib juara dimenangi oleh lagu Drama King ciptaan Taja serta lirik oleh Tun Teja yang dinyanyikan oleh Black dan Meet Uncle Hussain sekaligus membawa pulang hadiah trofi dan wang tunai RM15,000.

Dalam pada itu, pemenang tempat ketiga berjaya dimenangi oleh lagu Noktah Cinta ciptaan Ajai dan lirik oleh Sheikh Qalam nyanyian Hafiz yang turut berjaya menggondol hadiah trofi dan wang tunai RM12,000.

Bagi pemenang persembahan terbaik diraih oleh Faizal Tahir menerusi lagu Hanyut (trofi & wang tunai RM10,000) dan vokal terbaik dinobatkan kepada Hafiz menerusi lagu Noktah Cinta (trofi & wang tunai RM10,000).

Datuk Siti Nurhaliza turut membuat persembahan 'interlude'.

Persembahan 13 finalis AJL25 diadili oleh juri profesional dari pelbagai latar belakang dalam bidang muzik iaitu pemuzik Acis, komposer Azmeer, penulis lirik Habsah Hassan, komposer Andy Flop Poppy, penyanyi Amy Search, komposer Pacai dan komposer M. Nasir selaku ketua juri.

Seperti tahun sebelum ini, penjurian dilakukan berdasarkan markah sebanyak70 peratus yang diadili terlebih awal manakala 30 peratus lagi melalui persembahan pada malam kemuncak.

Pertandingan yang bertemakan Music Mapping atau Pemetaan Muzik ini dihoskan oleh gandingan tiga pengacara hebat iaitu Faizal Ismail, Cheryl Samad dan Ally Iskandar.

Tiga pengacara AJL25 iaitu Cheryl Samad, Ally Iskandar dan Faizal Ismail.

Selain menyaksikan finalis-finalis yang bertanding, AJL turut menjemput penyanyi tersohor Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Sharifah Aini dan Ziana Zain dalam persembahan interlude selain M.Nasir, Nash, dan Francissca Peter sebagai persembahan pembukaan dengan iringan muzik orkestra bimbingan pemuzik hebat Datuk Ramli MS.

AJL25 yang disiarkan oleh TV3 dan stesen radio Hot FM ini turut dihadiri oleh Ketua Pegawai Operasi Kumpulan, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Ahmad Izham Omar dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Media Prima Berhad, Datuk Seri FaridRidzuan.


Google: AJL25, AJL 25, keputusan AJL 25, keputusan anugerah juara lagu 25, red carpet AJL25, gambar red carpet AJL 25, gambar terkini AJL 25, keputusan terkini AJL 25, pemenang AJL 25, pemenang Anugerah Juara Lagu 25, artis seksi di red carpet ajl 25, gambar seksi di red carpet ajl 25, finalis AJL 25, video AJL 25, live streaming AJL 25, Ana raffali juara AJL 25, gambar red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), foto red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), sekitar red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), terkini red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), terbaru red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), artis di red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), koleksi gambar red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), siti nurhaliza red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), lisa surihani red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), dynaz red carpet anugerah juara lagu ke 25 (ajl25), ag hotfm red carpet anugerah juara lagu ke 25

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...