Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Berita Terkini

Saturday, January 22, 2011

Aida Khalida kini tauke tudungBERMULA daripada impian, akhirnya ia menjadi kenyataan. Pelakon terkenal, Aida Khalida atau dahulunya cukup sinonim dengan nama Aida Rahim kini sudah mula melangkah ke alam perniagaan pula.

Baru-baru ini, bertempat di Restoran Puteri, Sungai Penchala, Damansara dilancarkan jenama tudungnya sendiri iaitu Aida Khalida yang menyenaraikan sebanyak 15 rekaan yang menarik dan segar.

Tudung yang berharga antara RM50 hingga RM190 di bawah jenama tersebut termasuklah Adiva, Lu'lu, Badi'a, Numa, Dora, Moon, Naira, Urika dan Chamelia.

Kesemua koleksi tudung Aida Khalida kini dijual di Butik Galeri Muslimah yang terletak di Neo Damansara PJU 8/1, Bandar Damansara Perdana, Petaling Jaya, Selangor.

Menurut Aida, perniagaan yang diusahakan dengan kerjasama Galeri Muslimah Sdn. Bhd. (Galeri Muslimah) itu sejak empat bulan lalu memberi cabang baru buatnya sebagai selebriti.

Namun jelas Aida, melangkah ke bidang perniagaan bukan tanda awal buatnya untuk berundur daripada bidang lakonan yang cukup disayanginya.

"Alhamdulillah, bermula dengan impian siapa sangka rupa-rupanya menjadi kenyataan. Syukur kolaborasi perniagaan dengan pemilik Galeri Muslimah iaitu Johari Mohd. Ghazali dan isterinya, Norashiekin Zakaria akhirnya membuka jalan buat saya memasarkan produk tudung jenama sendiri.

"Dahulu orang selalu kaitkan saya dengan fesyen dan apabila saya sudah bertudung ramai pula yang bertanya tentang tudung yang saya gayakan. Ini secara tidak langsung memberi motivasi buat saya dalam menghasilkan produk tudung sendiri.

"Ini boleh dikatakan salah satu usaha saya berdakwah serta menggalakkan lebih ramai muslimah bertudung untuk kelihatan cantik dalam masa yang sama memberi sesuatu kepada peminat yang mahu berjinak-jinak dalam perniagaan sebagai pengedar," katanya yang mula memakai tudung sejak tiga tahun lalu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...