Pakej Fotografi Bajonz Jambul

Followers

Berita Terkini

Friday, January 7, 2011

Pelakon Bertudung Dapat Perhatian Shiela Rusly


Produser drama Shiela Rusly membuka lebih peluang kepada pelakon-pelakon bertudung untuk berlakon dalam drama-drama terbitan syarikatnya, JS Pictures Sdn Bhd.

Menurut Shiela, ia disebabkan dia memahami kesukaran pelakon-pelakon yang bertudung untuk meneruskan kerjaya mereka dalam bidang seni.

Justeru, drama terbaru slot Legenda berjudul Sakti Delima menampilkan pelakon-pelakon baru dan lama yang telah berhijrah dengan penampilan menutup aurat.

“Saya faham agak sukar bagi mereka untuk mendapat watak-watak yang mencabar terutamanya watak jahat. Kebiasaannya bila bertudung mereka akan diberikan watak kecil dan sampingan.

“Saya juga melalui situasi tersebut jadi tanggungjawab saya untuk beri peluang kepada mereka menonjolkan bakat dalam drama-drama saya,” katanya.

Antara pelakon yang dimaksudkan ialah Bienda, Safura, Aida Kahlida, Catriona Ross, dan Liza Hanim yang diberi kepercayaan terlibat dalam dramanya itu.

Jelas Shiela, dia mahu membuka mata setiap produksi dan masyarakat agar tidak membatasi bakat yang ada pada seseorang pelakon hanya kerana penampilan mereka.

“Kalau boleh saya nak ubah persepsi produksi di Malaysia. Sayang jika bakat mereka terbiar begitu sahaja. Disebabkan itu juga ramai artis yang mengambil keputusan untuk berhenti berlakon

“Saya beri watak antagonis pada Catriona dan saya lihat dia dapat bawa watak itu dengan baik sekali,” katanya.

Antara barisan pelakon yang menjayakan Delima Sakti

Manakala menurut pengarah, Azman Yahya atau Jinggo cabaran utama dalam drama berkenaan ialah bahasa yang digunakan iaitu Bahasa Melayu Deli.

“Kami tidak menetapkan satu tempoh masa untuk drama ini dan menggunakan bahasa Melayu lama atau bahasa Melayu Deli. Ia merupakan cabaran utama kami,.

“Alhamdulillah pelakon-pelakon dapat memberi kerjasama yang terbaik sepanjang penggambaran, ” katanya.

Drama Sakti Delima yang dihasilkan sebanyak 20 episod ini sudah ditayangkan sejak 3 Januari lalu. Ia merupakan drama adaptasi dari filem klasik Pancha Delima yang mengisahkan tentang kesaktian seutas kalung yang menjadi rebutan ramai.

Antara pelakon lain yang turut menjayakan drama ini ialah Engku Ismail, Iqram Dinzly, Shiela Rusly dan Yalal Murai.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...